Når det bliver lysere udenfor og varmen banker på døren, vil børnene også ud at lege i naturen. Om foråret begynder børnenes udeliv, og med det fodbold, klatring i træer, trampolin og mange andre aktiviteter. Børn er som regel dækket under forældrenes indboforsikring indtil de bliver 18 år – men det samme gælder desværre ikke for ulykkesforsikring.
I en artikel fra DR nyhederne skriver de, at børnene ikke automatisk er dækket af forældrenes ulykkesforsikring, og at det kan blive en dyr regning, hvis børnene kommer til skade. I stedet skal børnene have en selvstændig forsikring også selvom, at barnet har fri adgang til læge, tandlæge og sygehus. Forsikringen dækker efterfølgende gener, og kan give et straks beløb, hvis dit barn f.eks. brækker et ben.
En af de vigtigste ting, som forældrene ikke altid er klar over er, at skoler og institutioner ikke dækker, hvis ulykken sker i skoletiden. Det er en relativ ny lov, som trådte i kraft i 2012.
I 2012 lavede forsikringsoplysningen en undersøgelse, som viste, at 10-20 procent af alle danske familier ikke har forsikret deres børnehave- eller skolebørn. Det tal er desværre alt for højt, og kan koste familier mange penge.
Børneulykkesforsikringer
Når vi forsikrer vores børn er der en hel del ting at overveje. Hvor stor skal forsikringssummen være, og hvad skal dækkes. De fleste vil ikke tænke på, at deres børn bliver syge eller kommer ud for en ulykke – men det sker desværre oftere end vi tror. I dag sker der over 100 ulykker hver dag i de danske skolegårde. Børn er vores kæreste eje, og hvorfor ikke sørge for, at de kan få den bedst mulige hjælp?
De er som hovedregel tre områder, som ulykkesforsikringer til børn dækker.
- Hospitalskompensation
- Økonomisk førstehjælp
- Varige mén
De fleste forsikringsselskaber har en standard forsikring til børn, som dækker de mest basale behov. Det kan være varige mén efter en ulykke, dækning af tandskader efter ulykke, transportudgifter fra ulykkesstedet, psykologisk krisehjælp og sportsskader. Derudover kan man tilkøbe udvidede forsikringer, som kompensation ved hospitalsbesøg, dobbelterstatning ved sygdom og varige mén, som følge af visse sygdomme.
Det offentlige dækker hvis:
Går dit barn i skole eller i SFO er der dog stadig visse tilfælde, hvor det offentlige (kommunen) skal dække omkostningerne. Det gælder hvis:
- Ulykken er sket grundet misligholdelse af inventar eller legeplads, og det er årsagen til barnets skade. Det kan være, at noget på legestativet var gået i stykker og ikke blevet fikset.
- Ulykken er sket, fordi pædagogen eller skolelæreren ikke overholdte sin tilsynspligt med barnet. Er skaden sket, pga. uagtsomhed eller svigtende tilsyn, skal kommunen dække skaden.
Hvad skal du overveje?
Når du og din eventuelle partner, skal vælge forsikring til jeres børn, er det bedste at kigge rundt på flere forskellige forsikringsselskaber og se, hvor jeres barn kan få den bedste dækning. Det er forskelligt fra barn til barn, hvor meget i vurderer, at forsikringen skal dække.
Når I har taget en beslutning, så kan det godt betale sig at ringe rundt til de forskellige forsikringsselskaber, for at få tilbudt den billigste løsning – ligesom med jeres andre forsikringer. Det er dog vigtigt at huske på ikke at gå på kompromis med jeres ønsker til forsikringen.
De fleste forsikringssider har overskuelige lister over, hvad deres forsikringer dækker og ikke dækker. Her kan du f.eks. også se priser på Alka forsikring.
Lad dine børn lege udendørs med god samvittighed
Har du tegnet en ulykkesforsikring til dit barn, kan du med god samvittighed sende dine børn ud naturen og lege. Eller ikke skulle bekymre dig om I har råd til at betale for den rette behandling, hvis dit barn er ude for en ulykke i skolegården. Forhåbentligt får i som forældre aldrig brug for forsikringen, men hellere være på den sikre side, når det gælder de små.
Skriv et svar