Langt de fleste skolebørn er nu tilbage på skolebænken, og for børnefamilierne betyder det, at strandturene, vaffelisene og solbadningen er blevet byttet ud med undervisning, lektier og arbejde. For de familier, som nødvendigvis ikke er afhængige af et skoleskema, og som har været så kloge at lægge deres ferie efter højsæsonen, er der mange penge at spare. Det fortæller Travelmarket, som har lavet et pristjek af diverse charterferier.
Ole Stouby, som er direktør for Travelmarket, forklarer, at de lave priser hænger naturligt sammen med den faldende efterspørgsel.
– Priserne på afbudsrejser i den første uge efter afslutningen på skolernes sommerferie er faldet til et betydeligt lavere niveau. Det giver mulighed for at rejse billigt, men man kan også vælge at opgradere ferien til et bedre hotel eller med all inclusive, siger han.
Hvis den sydlige sommervarme lokker, er det jo kun endnu mere fristende at stige på en flyvemaskine med det samme, nu hvor priserne på rejser også er billige. Mangler der alligevel en sidste sjat penge, før ferien under fjernere himmelstrøg kan blive en aktualitet, kan du via internettet finde frem til det forbrugslån, der passer bedst til dig. Med et forbrugslån får du nemlig hurtigt penge på lommen – så lån penge nu, og tag afsted i morgen.
Vær tålmodig – og spar endnu flere penge
Man kan muligvis godt frygte, at billige rejser er synonym med kedelige rejser. Men det er slet ikke tilfældet – tværtimod. Lige nu ligger eksempelvis en rejse med firestjernet hotel til en pris på 2.848 kroner. En uspecificeret rejse kostede det samme i højsæsonen.
Hvis man kan væbne sig med tålmodighed, er der endnu billigere rejser i vente. Ole Stouby forklarer, at det altid kan være risikabelt at vente på et prisfald på rejser, men han forudser dog, at man kan slippe afsted med en endnu lavere pris på rejser, nu hvor sommerferien er ved at nå til vejs ende, og efterspørgslen falder.
I videoen i denne artikel fra TV2 kan du få gode råd til, hvordan du finder den billigste afbudsrejse lige nu.
Udnyt den kommende sommervarme og spar mange penge
Det kan være en smule bittert at tænke på, at ens sommerferie snart er slut – eller måske har været det i et stykke tid – når man samtidig hører, at sommergraderne for alvor er ved at bevæge sig indover Danmark. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.
Det er faktisk muligt at spare tusindvis af kroner, hvis man udnytter solens stråler og tilpasser sit forbrug herefter.
– I forhold til normalåret kan man spare mellem 500 og 2.500 kroner afhængig af, hvordan sommeren arter sig, og det forbrug man har, forklarer NRGI’s energirådgiver Benny Hebsgaard.
Ved at følge de råd, der er forklaret herunder, er der altså penge at hente hjem. Og de ekstra penge på lommen kan jo se godt ud på opsparingskontoen, men de kan også bruges til lidt forkælelse – før vi har set os om, bliver det jo nødvendigt at købe ny vinterjakke og nye vinterstøvler. Hvis man er ude efter den helt gode kvalitet, kan et hurtig lån jo give én mulighed for at lægge et par ekstra kroner oveni pengebunken.
Sluk radiatoren, brug tørresnoren og skift gamle apparater ud
Hvis man er så heldig at have store eller mange vinduer i boligen, kan man sagtens slukke – om ikke andet skrue ned – for varmen og udnytte varmen fra solens lysindfald i stedet. I husets opholdsrum anbefales en rumtemperatur på mellem 20 og 22 grader, men det er kun nødvendigt med en rumtemperatur på 14 grader i de øvrige rum. Disse temperaturer kan varmen fra solens stråler i langt de fleste tilfælde sørge for.
Hvis man har fjernvarme, kan man endda slukke helt for anlægget. Er anlægget slukket hen over sommeren, kan man opnå en besparelse på mellem 500-1300 kroner.
Der er også en del penge at spare, hvis man undlader at bruge sin tørretumbler i sommerperioden. Hvis man bruger sin tørretumbler hver dag i løbet af sommeren, koster det 500 kroner – og som bekendt er det jo gratis at hænge sit tøj til tørre udendørs.
I artiklen fra TV2 forklares det, at levetiden på køleskab og fryser ligeledes kan blive forkortet, hvis de er placeret i for varme rum, eksempelvis i en udestue. Man bør derfor kende apparaternes såkaldte klimaklasse, da denne fortæller, hvor høje temperaturer de kan tåle. De fleste apparater hører under klimaklasse ”N” og tåler derfor mellem 10 og 32 grader.
Derudover skal man være opmærksom på, at graderne også er indstillet korrekt indvendigt. Hvis bare apparatets indvendige temperatur er én grad mere end det anbefalede, er energiforbruget fem procent højere.
Det kan også blive en kostbar affære at have modeller, der er over 10 år gamle, da disse stjæler mere i strøm. Du bør derfor overveje at udskifte din gamle model med en nyere.
Skriv et svar