Der er mange ting som ikke er lige til når det kommer til flytning. Ja selv inden flytningen for alvor starter er det besværligt, for hvordan får man flyttekasser hjem i huset?
I en almindelig personbil er det begrænset hvor mange flyttekasser der kan stoppes ind, og uden bil skal der ikke særlig meget vind til før flyttekasserne begynder at flagre rundt.
Heldigvis er der mulighed for at leje/låne en trailer flere af de steder hvor du kan købe flyttekasser, og dermed kan du læsse flyttekasserne på traileren og spænde den efter bilen.
Det er klart at foretrække en lukket flyttetrailer til flyttekasserne, da flyttekasserne så ikke behøver at blive spændt fast. På en normal åben trailer er der stor sandsynlighed for at flyttekasserne kan blæse af hvis de ikke spændes godt fast. Det ofte våde danske vejr er heller ikke en fordel for flyttekasser på en åben trailer, så den lukkede er den bedste løsning.
Du kan eksempelvis købe flyttekasser i byggemarkeder som Silvan, Bauhaus, Jem & Fix mm., men ofte er det den åbne trailer du kan låne efterfølgende. Et godt alternativ til byggemarkederne er BOXIT, hvor du både kan købe flyttekasser og låne en lukket flyttetrailer til at køre flyttekasserne hjem.
Forskel på kvaliteten af flyttekasser
Der er stor forskel på kvaliteten af flyttekasserne. De billigste flyttekasser holder sjældent til mere end en enkelt flytning, og vil du gerne stable flere kasser ovenpå hinanden skal det være meget lette ting som er pakket ned i de tynde og billige flyttekasser.
For det meste pakker man flyttekasserne over et par dage inden flyttedagen, og for at få det til at fylde mindst muligt, bliver flyttekasserne stablet. Har du fyldt en del vægt i flyttekasserne vil de ofte bøje sammen og så vælter stablen med flyttekasser.
Brug i stedet de lidt dyrere flyttekasser og få en kasse i meget bedre kvalitet som kan stables med vægt i længere perioder.
Størrelser og typer
Det er ikke kun kvalitet og pris der er forskel på når man kigger på flyttekasser. Der er også stor forskel på størrelsen af flyttekasserne og på anvendelsesmulighederne.
Til de fleste ting anvendes med fordel de store flyttekasser, men til mindre tunge ting som bøger kan der med fordel anvendes små flyttekasser. Her er det ekstra vigtigt at bruge de kraftigste flyttekasser, da vægten hurtigt bliver så stor at de billigste flyttekasser ikke kan klare det.
Der findes også garderobeflyttekasser som er højere og har en bøjlestang, så der kan hænges skjorter, jakker, kjoler mm ind i flyttekassen.
Der findes også en række forskellige indsatser til flyttekasserne så du nemt kan pakke glas eller andre skrøbelige genstande ned.
Beskyttelse til flytning
Vil du gerne beskytte dine ting under flytningen er der flere forskellige produkter som kan hjælpe dig. Bobleplast beskytter godt imod stød. Det samme gør sig gældende for bølgepap. Afhængigt at hvad du skal pakke ind kan du vælge den ene eller den anden af disse typer beskyttelse.
Silkepapir er god til at beskytte service, fade og lignende. Brug eksempelvis silkepapir mellem tallerknerne og pak efterfølgende hele tallerkenstablen ind i bølgepap.
Til at beskytte møbler kan med fordel bruges tæpper. Placeres tæpperne mellem møblerne vil de ikke så nemt komme til at ridse hinanden. De fleste har en del tæpper som alligevel skal flyttes med, men er der tale om dyre tæpper som ikke må blive beskidte, kan der nemt købes billige hunde-/flyttetæpper til formålet.
Andet flyttetilbehør
Det er altid en god idé med et par sæt rene handsker. Lad være med at bruge havehandsker som er beskidte af jord, for det går ud over møblerne.
Som hjælp til løft og flytning af mellemstore og tungere ting kan en sækkevogn være næsten uundværlig og er der tale om meget tunge ting kan en flyttehund eller flere være nødvendige.
Skriv et svar