I netop disse uger er en stor del af verdens befolkning mere end noget andet optaget af at rende op og ned ad gader og stræder for at fange Pokemons med den nye Augmented Reality app Pokémon GO. Pokémon GO er et ret smukt eksempel på hvordan man kan blandet nostalgien fra Pokémon kortene som var utroligt populære i starten af dette årtusinde, med nyere teknologi, som gør at man kan få fornyet glæde af den originale ide.
Præcis det samme gør sig gældende med andre originale spil, som en stor gruppe af befolkningen har haft fornøjelse af gennem mange år, og som nu bliver genudgivet i enten den originale udgave, eller en let moderniseret version.
Har du smag for det nostalgiske kan du for eksempel vælge at genopleve det originale Donkey Kong spil i form af en Flash udgave som kan spillet på en helt almindelig PC. For de af os som i 1980’erne sad med det vi dengang kaldte et bip-bip spil og arbejdede i timevis på at få Donkey Kong ned med nakken er det en ret stor oplevelse.
Og det bringer os frem til emnet for denne artikel: Skærmtrolden Hugo.
De fleste af os husker nok spillet som var en fast del af TV2 underholdningsprogrammet Eleva2eren, som blev styret af kronprinsens tidligere kæreste Nina Klinker Jørgensen. Det erstattede et lidt kedeligere og simplere spil kaldet OsWald, som gik ud på at styre en isbjørn til at hoppe fra isflage til isflage ved hjælp af en trykknap telefon.
I Hugo spillet skulle man i stedet løbe igennem en mine, og samle point sammen, alt imens den kære trold skulle indgå at blive sprængt i luften. Det foregik i al sin enkelthed ved at spilleren kunne bevæge Hugo fra side til side ved hjælpe af knapperne på en trykknaptelefon, som sendte en tone til spillet, som herefter kunne reagere på det. Der var altså en vis forsinkelse indbygget i måden man skulle spille på.
Det ubetinget mest erindringsværdige ved spillet er dog helt klart indgangsreplikken fra skærmtrolden, før hvert spil gik i gang.
”Hvaa.. Hvor skal vi hen, du?”
Det blev ganske enkelt en landeplage i flere år at alle gik rundt og spurgte hinanden hvor vi skulle hen.
Gennem tiderne blev Hugo (under andre navne) bredt ud til en lang række lande, og spillet har samlet omsat for over 800 millioner kroner. I dag findes Der både online udgaver af Hugo, og det er ligeledes muligt at finde flere versioner som Apps. Hele historien om Hugo, og links til forskellige spændende steder at spille spillet kan du finde på http://spille-automat.dk/ som har samlet en nærmest utrolig bunke viden om det gamle telefonspil.
Jeg kan på det varmeste anbefale at tage en tur ned ad Memory Lane, og forsøge at nå hele vejen igennem tunnellen i et nostalgisk forsøg på at genopleve de glade 90’ere.
Skriv et svar